026 2022320 Plaats een order

Miljoen maskers verkocht

Miljoen maskers verkocht

Miljoen maskers verkocht. De vraag is enorm.

Door alle drukte vandaag heb ik even twee uur mijn mail niet kunnen bekijken. Philips Foundation bestelt voor hun 5 mobiele units, lees ik. Ze bouwen tentenziekenhuizen die ze rouleren langs verschillende ziekenhuizen en hiervoor zoeken ze 1 miljoen mondmaskers. En Philips zelf wil er 150.000 voor de technici die alle medische apparaten onderhouden in de ziekenhuizen. Dat ziet er zeer goed uit zo.

In de businesscase hebben we goed gekeken naar hoe zorgen we dat we lokale productie ook buiten de crisistijd kunnen houden in Nederland. We gaan daarover met de ziekenhuizen en het ministerie afspraken maken over een ‘iron stock’. Dat wij altijd zorgen dat er genoeg op voorraad is in Nederland, en voorkomen we daarmee dat onze machines operationeel kunnen blijven als de crisis weer voorbij is.

Mondmasker Fabriek in het nieuws

Terwijl het tekort aan medische mondmaskers al nijpend is, werd dit weekend bekend dat een grote partij mondmaskers wordt teruggeroepen, omdat ze niet aan de veiligheidseisen voldoen.

Lees het hele bericht

Deal Machine

Net nadat de NOS weg was, vertelt Jaap (Stelwagen een van de mede-initiatiefnemers) mij dat alle machines als een gek worden opgekocht in China door de Amerikanen. Ling heeft Jaap net gebeld en zegt dat de prijzen van de machines in een week verdubbeld zijn.

Lees het hele bericht