026 2022320 Plaats een order

Deal Machine

Deal Machine

Net nadat de NOS weg was, vertelt Jaap (Stelwagen een van de mede-initiatiefnemers) mij dat alle machines als een gek worden opgekocht in China door de Amerikanen. Ling heeft Jaap net gebeld en zegt dat de prijzen van de machines in een week verdubbeld zijn. Veel dubieuze handelaren bieden productielijnen aan voor hoge bedragen. Dit zou nog wel eens een lastig verhaal kunnen worden. Een klein tegenvaller als je net op de NOS radio hebt gezegd dat je er heilig in gelooft. Maar gelukkig is Ling ongelooflijk goed hierin en als we ‘s avonds een vergadering hebben zijn er twee machines gereserveerd bij twee verschillende leveranciers. We willen op deze manier het risico spreiden. Snelheid is in deze crisis ongelooflijk belangrijk. Een machine kan in 15 dagen geleverd worden en de andere in drie weken.

Miljoen maskers verkocht

Door alle drukte vandaag heb ik even twee uur mijn mail niet kunnen bekijken. Philips Foundation bestelt voor hun 5 mobiele units, lees ik. Ze bouwen tentenziekenhuizen die ze rouleren langs verschillende ziekenhuizen en hiervoor zoeken ze 1 miljoen mondmaskers.

Lees het hele bericht

Lening Philips Foundation

Dit hele feest kan niet doorgaan als we niet binnen een paar dagen 3 of 4 ton van iemand mogen lenen. Dat lijkt niet veel in zo’n crisis. Maar normaal doe je daar wel een paar maanden over als sociaal ondernemer.

Lees het hele bericht