026 2022320 Plaats een order

Lening Philips Foundation

Lening Philips Foundation

Lening Philips Foundation 25% van het benodigde bedrag.

Dit hele feest kan niet doorgaan als we niet binnen een paar dagen 3 of 4 ton van iemand mogen lenen. Dat lijkt niet veel in zo’n crisis. Maar normaal doe je daar wel een paar maanden over als sociaal ondernemer. We zijn geen grote corporate. Dat is juist ook goed. We doen dit niet uit commercieel belang. We geloven dat we iets kunnen betekenen voor die enorme tekorten aan beschermingsmiddelen in de zorg. En juist de kleine flexibele sociale ondernemer met lef kan wellicht wel wat snelheid maken en deze klus opzetten. Maar in drie weken een fabriek neerzetten is wel een beetje absurd. We hebben een goede relatie met fondsen en verschillende partijen en zijn allemaal gaan rondbellen in ons netwerk.

We hebben een goede businesscase uitgewerkt. Philips Foundation gelooft als eerste in dit plan. Al afgelopen twee weken dachten ze mee met grondstoffen sourcen en een expert gaf ons kennis van de techniek en de markt. € 100.000 is binnen, we zoeken nu nog een bedrag tussen de € 200.000 en € 300.000.

Elke dag werken Johan Blom en Jaap Stelwagen aan een update van de cijfers. Omdat we geen lange voorbereiding hebben, moeten de cijfers af en toe, als we weer wat weten, worden bijgesteld.

Deal Machine

Net nadat de NOS weg was, vertelt Jaap (Stelwagen een van de mede-initiatiefnemers) mij dat alle machines als een gek worden opgekocht in China door de Amerikanen. Ling heeft Jaap net gebeld en zegt dat de prijzen van de machines in een week verdubbeld zijn.

Lees het hele bericht

De investering is binnen

Qredits heeft ons laten weten ons project met een lening van 250.000 te steunen. Ongelooflijk, zelf vertelden ze dat ze nog nooit zo’n groot bedrag in drie dagen hebben toegezegd. Ik heb zin om onze koningin een bericht te sturen.

Lees het hele bericht