026 2022320 Plaats een order

KLM Last minute

KLM Last minute

Ik denk mee met Naz Kawan (mede-initiatiefnemer), die met het atelier team samples ontwikkelt voor mondmaskers. Verschillende modellen worden uitgeprobeerd en samen met de Waag wordt gekeken of ze gecertificeerd kunnen worden. Geen makkelijke klus. We lopen al snel er tegenaan dat de grondstoffen niet makkelijk te krijgen zijn. Dan moeten we toch in China zijn.

Mijn zusje is piloot voor KLM voor de 747 en vliegt toevallig vandaag naar Shanghai om beademingsapparatuur voor het ministerie op te halen. Ik bel haar of ze een rol stof zou willen meenemen. Ik leg haar uit voor wat het is. Ik bel met Jaap Stelwagen, die is altijd bereid om even mee te denken. Hij woonde 5 jaar in China en samen met zijn vrouw Ling bellen ze een paar uur rond en vlakbij Shanghai is een fabriek gevonden die 25 kilo, goed voor 25.000 kapjes, non woven meltblown kan leveren. We moeten 1.700 euro afrekenen. Jaap appt een filmpje van de fabriek door. Vervolgens van een Chinese man die een rol in een busje laadt.

Mijn zus zit in een zwaar bewaakt ivm Corona hotel onder hele strenge regels. De chauffeur komt het hotel niet in. Maar een uurtje later appt ze me een foto van een grote baal stof in haar hotelkamer. Gaaf, het is gelukt, binnen 12 uur stof in Nederland afgeleverd door de leukste pilote van Nederland.

 

Dankjewel KLM.

AM biedt locatie aan

We zitten al twee jaar in de Bijlmerbajes. Als placemakers zoals dit zo mooi heet. We hebben daar een atelier en een restaurant. AM is eigenaar en ontwikkelt het gebied tot een toonaangevende duurzame wijk, Bajeskwartier.

Lees het hele bericht