026 2022320 Plaats een order

Ga over op onze planet proof maskers

Ga over op onze planet proof maskers

Mondmaskerfabriek helpt haar klanten graag om duurzaam en sociaal in te kopen. Daarom werken we aan de ontwikkeling van biologisch afbreekbare chirurgische mondmaskers type IIR, gemaakt van natuurlijke grondstoffen die passen in de nieuwe circulaire economie. Helemaal planet proof! De voordelen op een rijtje:

  • Met onze Planet Proof Maskers verduurzamen we de zorg en de productie van mondmaskers;
  • Zo helpen we om de productie van medische hulpmiddelen in Nederland te houden, zodat we voorbereid zijn op een volgende pandemie;
  • En maken we sociale impact door mensen met een vluchtelingenachtergrond een betaalde baan te bieden!

Wil je overgaan op onze Planet Proof Maskers? Ze zijn leverbaar vanaf najaar 2022. Word nu klant, dan ben je er als eerste bij. Of laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van de ontwikkeling van
 onze duurzame producten.

Ja! ik wil op de hoogte blijven

FAQ

Onze missie is afbreekbare mondmaskers maken met natuurlijke grondstoffen die passen in de nieuwe circulaire economie. Dat vraagt ook iets van de gebruiker.

Specificaties Planet Proof masker

  • Chirurgische mondmaskers type IIR, kleur: wit
  • Drielaags spatbestendig masker: meltblown 100% PLA (polymelkzuur), spunbond 100% PLA
  • Elastische oorelastieken: 90% PLA, 10% elastaan
  • Neusbrug: mix van voornamelijk PLA, talk en een biologisch afbreekbaar polyester
  • 50 stuks 175mm x 95mm
  • EN 14683:2019+AC
  • BFE›98%

Het totale masker voldoet aan de hoogste klasse voor bio-based materialen.

 

Samenwerking

INNOVATIETRAJECT

SBIR staat voor Small Business Innovation Research en is een subsidietraject vanuit de overheid waarbij ondernemers worden uitgedaagd  om met innovatieve producten en diensten te komen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In zo’n SBIR-innovatietraject werken de drie mondmaskerfabrikanten Lemoine, Medprotex en de Mondmaskerfabriek samen met Wageningen Universiteit en Research (WUR) aan de ontwikkeling van steeds duurzamere maskers. Onze meest recente ontwikkeling is het Planet Proof Masker gemaakt van PLA (polymelkzuur): composteerbaar en gemaakt van bio-based materialen.

NATUURLIJKE VEZEL

Samen met WUR ontwikkelen we door en werken we aan  een masker van een volledig natuurlijke vezel dat we binnen afzienbare tijd op de markt willen brengen. Een compleet nieuwe vezel ontwikkelen en die ook nog medisch gecertificeerd krijgen: dat is onze uitdaging!

 

UNIEKE SAMENWERKING

De unieke samenwerking tussen de drie fabrikanten is ontstaan tijdens de coronapandemie: een medische en maatschappelijke crisis waarbij tekorten aan de juiste beschermingsmiddelen in de zorg tot dramatische taferelen leidden. Onze samenwerking brengt kennis, netwerken en mankracht bij elkaar: Lemoine heeft jarenlange kennis als vezel-expert en Medprotex heeft een achtergrond in textiel en recycling en brengt een netwerk en ook kennis mee. De Mondmaskerfabriek werkt met mensen met een vluchtelingenachtergrond en zorgt, terwijl Nederland lijdt onder een krappe arbeidsmarkt, voor arbeidskrachten die uiterst gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken en werkervaring op te doen.

 

 

Duurzaamheid & Sociale impact

 

DUURZAME GRONDSTOFFEN

Het Planet Proof Masker dat we hebben ontwikkeld bestaat voornamelijk uit de grondstof PLA. Dit bioplastic wordt niet gemaakt van olie of gas, maar van maïszetmeel, suikerriet, suikerbiet of cassave. PLA moet apart worden ingezameld om daarna te kunnen composteren in een industriële compostfabriek. Bij het composteren van PLA ontstaan geen giftige stoffen wat wel ontstaat bij de verbranding van petrochemisch plastic. In Nederland moet medisch afval nog worden verbrand. Samen met Wageningen Universiteit en Research (WUR) ontwikkelen we bovendien een nieuwe natuurlijke vezel, stap 2 in het innovatieve proces dat we gezamenlijk zijn gestart, die naar verwachting twee jaar in beslag zal nemen.

SOCIALE IMPACT

Het Planet Proof Masker wordt in Nederland geproduceerd door mensen met een vluchtelingenachtergrond. De Mondmaskerfabriek is een sociale onderneming en koppelt mensen die recent naar Nederland zijn gevlucht aan een betaalde baan. Onze werknemers ontvangen een prima salaris  en bouwen pensioen op. De meeste medewerkers draaien vier dagen lang een shift van zes uur en krijgen daarnaast vier uur extra uitbetaald. Die tijd kan iemand besteden aan extra training, persoonlijke begeleiding, Nederlandse les of het behalen van een vorkheftruck-certificaat. De vervolgstap is dat medewerkers uitstromen naar goede werkgevers uit ons netwerk.

 

Overgaan op onze Planet Proof Maskers? Word nu klant, of laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte van de ontwikkeling van onze duurzame producten!

Ja! ik wil op de hoogte blijven

De mensen achter onze maskers

We zijn een social enterprise. In onze fabriek werken mensen met een vluchtelingenachtergrond. Zij leren er Nederlands en verdienen hun eigen geld. Zodra ze er klaar voor zijn, stromen ze door naar andere werkgevers.

Meer over ons