026 2022320 Plaats een order

Spannende week

Spannende week

Op 26 maart begonnen we, dat is 2,5 week geleden. Het voelt alsof we al maanden hiermee bezig zijn. In 2,5 week hebben we een businessplan geschreven, 3,5 ton geleend, 2 machines weten te bemachtigen in China (dat weten we pas echt zeker als ze hier zijn aangekomen) en we hebben in zo’n korte tijd al weten samen te werken met geweldige partijen zoals KLM, Philips, Philips Foundation en Friends for Brands. En afgelopen weken belde dan eindelijk (we hebben veel pogingen ondernomen om in contact te komen) het Landelijk Hulpmiddelen Consortium dat vanuit VWS en EZK en verschillende grote bedrijven op zoek is naar genoeg beschermende middelen.

Ze gaan ons helpen met het versneld certificeren van de surgical masks en benadrukten nog een keer dat type IIR het masker is waar nu de meeste vraag naar is. We willen heel graag dat onze maskers beschikbaar zijn voor iedereen en ook maskers beschikbaar stellen voor bijvoorbeeld vluchtelingenkampen. De vraag is of dat lukt, want ook in Nederland is er een exportverbod op beschermende middelen. En terwijl ik dit schrijf denk ik alsmaar, goed verhaal, maar het moet ons eerst maar eens lukken een goede productielijn op te zetten.

Deze week wordt ongelooflijk spannend. Komt het geld op tijd bij de fabriek op de rekening? De Triodos Bank staat paraat om dinsdagochtend meteen te checken of dat is gelukt. Dan wordt woensdag machine 1 op een truck naar Shanghai gereden. We wachten nog op de bevestiging van de vlucht via KLM. Dan zal komend weekend de eerste machine er zijn. We hebben toch besloten de fabriek in Arnhem te vestigen. De gemeente Arnhem is heel erg enthousiast en denkt mee waar kan. We hebben een goede plek met alle faciliteiten gevonden bij Scalabor.

 

Gemaskerde cowboys

Misschien moeten we onze bedrijfsnaam wel aanpassen naar de ‘gemaskerde cowboys’, want we voelen ons wel een beetje cowboys. Vandaag kregen we via via een contact van Ellen onze ateliermanager een machine aangeboden die al bij de douane op een Chinese airport staat.

Lees het hele bericht

WAT STAAT IN BRAND

We zijn weer heel wat stappen verder. De kist met de machine is enigszins beschadigd op de airport aangekomen in China, twee pootjes steken op de foto uit de kist. Het is lastig om vanuit Nederland iemand te vragen in China er even een balkje onder te timmeren. We hopen dat het vliegtuig de kist zo meeneemt. De machine moet eerst 48 uur demagnetiseren. We mikken op woensdag deze week. Inmiddels is Merthus Bezemer ons team komen versterken en die…

Lees het hele bericht